+31 35 3690039 contact@station10.nl

Begeleiding startup Tippiq van energiebedrijf Alliander

Inhoudelijke begeleiding startup. Keuze marktsegmenten. Propositieontwikkeling. Business development. Werven partners. Identificeren business modellen. Productontwikkeling. Campagnemanagement bewoners. Inrichten van processen in startup. Lean Startup. Van ideegeneratie, aannames in business case naar MVP. Kwartaaldoelen gebaseerd op OKR’s.
Tippiq… Is een platform waarop bewoners het digitale adres van hun huis kunnen registreren en waarop derde partijen hun diensten aanbieden. Is een van de start-ups van energienetwerkbedrijf Alliander, het netwerkbedrijf dat wordt gevormd door Liander, Liandon en Endinet en zorgt voor de distributie van energie in grote delen van Nederland. Een initiatief dat Alliander in staat stelt te leren van nieuwe ontwikkelingen om zo in te spelen op de transitie in de energiesector. Opdracht Begeleid het start-up team met Het maken van keuzes en inrichting van het business development proces, het managen van de ontwikkeling van het platform en de diensten met partners, het ontwikkelen van de campagne om de eerste bewoners te activeren. Station10 heeft… Tippiq inhoudelijk begeleid bij het maken van keuzes in de propositie, de ontwikkeling van het platform en diensten, het werven van partners en het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes. Tippiq in het proces van het runnen van een startup ondersteund door de introductie van een lean business development proces. Resultaat De propositie van Tippiq heeft focus.Het platform en diensten staan in de markt. Launching partners zijn geworven. Leerdoelen worden gesteld en gemeten. Het proces van ideegeneratie tot implementatie is marktgericht geworden en veel beter onder controle.
“Station 10 heeft voor het prille begin van Tippiq heel veel betekend. Focus, executiekracht en een stevige sparringpartner. Maar het belangrijkste voor mij is dat ze ons hebben geholpen om vanuit klantwaarde te ontwikkelen. En die waarde blijvend te onderzoeken en te toetsen in gesprekken met klanten en partners. Dit is nu een natuurlijke way of working voor het hele team geworden.” Carla van Stralen – Manager Tippiq Alliander