+31 35 3690039 contact@station10.nl

‘Deze markt kan wel eens heel snel vergeven zijn.’

Velen onder ons hebben vast wel eens deelgenomen aan een bedrijfspoule rond een groot sportevenement zoals bijvoorbeeld de Tour de France of een WK pouletje. Degene die de meest succesvolle groep wielrenners of voetballers samenstelt wint. Met een beetje geluk heb je er zelf wel eens een slecht zittende fleecetrui of wat euro’s aan overgehouden. Dat is echter kinderspel bij wat men in de V.S. ‘Daily Fantasy Sports’ (DFS) noemt.

Tijdens kortdurende sportevenementen kunnen volgers ervan een deelnemersteam samenstellen. Het deelnemersveld is groot en de te winnen prijzen ook. Na de V.S. is Nederland aan de beurt. De verwachting is dat sportliefhebbers ons land deze DFS enthousiast zullen omarmen, met name als de nieuwe online kansspelwet een feit is (2017/2018). En daar liggen kansen voor onze mediabedrijven.

Vincent van ’t Riet, online gambling specialist bij Station10 volgt de ontwikkelingen rond DFS op de voet. Hij is er van overtuigd dat Nederlandse mediabedrijven kunnen profiteren van de groeiende populariteit. ‘Ten eerste, het is een goede gelegenheid om de band tussen jou en je klant te versterken. Amerikaanse deelnemers besteden 400 dollar per jaar aan DFS. Tien procent daarvan wordt uitgegeven aan sportinformatie om het spel beter te kunnen spelen. Dan moet je denken aan premium content in de vorm van een magazine, app of website. Ten tweede zijn de data die deelnemers genereren waardevol. Met hun profielgegevens en interesses kunnen mediabedrijven deze gebruikersgroep interessante commerciële aanbiedingen doen. En ten derde stelt het aanbieden van een DFS-omgeving je in staat advertentieinkomsten te genereren. Uiteraard is ook een businessmodel mogelijk waarbij een deel van de inleggelden voor inkomsten zorgen.’

Bedrijven die geïnteresseerd zijn moeten niet gaan zitten afwachten volgens Vincent. ‘Deze markt kan wel eens heel snel vergeven zijn.’ Wil je meer weten over de kansen voor jouw organisatie? Neem contact op met Vincent van ’t Riet van Station 10.